Göteborg, Sveriges näst största stad, har en rik och varierad teaterscen som fortsätter att frodas och utvecklas. En blandning av traditionell och samtida föreställningsstilar, teatergemenskapen i Göteborg är lika kulturellt livlig som själva staden.

Göteborgs teatertradition går tillbaka flera århundraden, med historiska arenor som Göteborgs Stadsteater i hjärtat av stadens kulturella arv. Öppnad 1859, står denna teater som ett bevis på Göteborgs engagemang för scenkonst, genom att iscensätta klassiska verk och moderna tolkningar.

Vi har sammanställt en lista över teaterföreställningar i Göteborg under året 2023:

Mer info om teatrar i göteborg 2023

Göteborgs Dramatiska Teater anordnar själv teaterföreställningar varje vår och höst. Dessutom tar de in gästspel. T.ex. så kan du gå och se “Att stå i skuld” om du letar efter teater i Göteborg 2023.

Gest är en mindre teater som gör alla sina föreställningar på engelska. De tar också emot gästspel, men även de är på engelska. Perfekt om du har en vän på besök från utlandet som inte kan svenska, men gärna vill gå på teater. 

Backa Teater ligger på Hisingen och riktar sig mer till en publik av unga vuxna. Med nyskapande föreställningar får den erfarne teaterbesökaren något nytt att se, och den oerfarne behöver inte känna att man ska kunna massa om teater för att gå.

Stadsteatern är den klassiska teatern som ofta sätter upp föreställningar av kända dramatiker. Lokalerna ligger längst upp på avenyn och är trevligt att besöka efter en god middag i centrala Göteborg.

Folkteatern ligger vid Järntorget och gör en blandning av kända dramatiska pjäser, men blandar det med mer excentriska föreställningar också. De har även en mindre scen som används för uppträdanden.